داشتن معیار های صحیح در امر ازدواج، میتواند اتصال دو حلقه را محکمتر ساخته و امتدادش را با نسلی پاک و نیکو، تضمین نماید؛
در دین مبین اسلام، دینداری و تقوای همسر و اخلاق شایسته او، به عنوان معیار اصلی بیان شده و زیبایی و اصلت خانوادگی، درجهی بعدی خواهد بود.
علی بن اسباط، راوی احادیثی از امام کاظم و امام رضا و امام جواد (علیهمالسلام)، جایگاه اجتماعی خوبی داشت و از لحاظ علمی و ثروت، از افراد شاخص زمان خویش،محسوب میشد.
وی صاحب دخترانی در سن ازدواج بود که خواستگارانی نیز داشتند، اما به خاطر جایگاه خویش، هر کسی را درخور ازدواج با دخترانش نمیدید.
این مسئله باعث شده بود که ازدواج دخترانش، به یک دغدغه تبدیل شود؛ سپس به ناچار نامهای را به محضر امام جواد (ع) نوشت و در این باره از آن حضرت، طلب راهنمایی نمود.
امام جواد علیه السلام در پاسخ فرمودند: تو همانند خود را نمییابی؛ پس برای خودت دغدغه نساز؛ رحمت خداوند برتو باد! رسول خدا صلى الله علیه و آله فرمودند: اگر کسی پیش شما به خواستگاری آمد و دین و امانت داری او را پسندیدید، تزویج کنید، اگر چنین نکنید، در روی زمین فتنه و فساد بزرگ می شود.
کَتَبَ مَوْلاَنَا اَلْجَوَادُ عَلَیْهِ السَّلاَمُ إِلَى عَلِیِّ بْنِ أَسْبَاطٍ فَهِمْتُ مَا ذَکَرْتَ مِنْ أَمْرِ بَنَاتِکَ وَ أَنَّکَ لاَ تَجِدُ أَحَداً مِثْلَکَ فَلاَ تُفَکِّرْ فِی ذَلِکَ یَرْحَمُکَ اَللَّهُ فَإِنَّ رَسُولَ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ قَالَ إِذَا جَاءَکُمْ مَنْ تَرْضَوْنَ خُلُقَهُ وَ دِینَهُ فَزَوِّجُوهُ وَ إِلاّٰ تَفْعَلُوهُ تَکُنْ فِتْنَهٌ فِی اَلْأَرْضِ وَ فَسٰادٌ کَبِیرٌ.
بحار الأنوار ج۱۰۰ ص۳۷۳