تخریب بقیع

  • ۰۱ – تاریخچه بقیع

    بقیع نام قبرستانی در شهر مدینه است، جایی که نخست آن را بقیع الغرقد می نامیدند. «غرقد» نوعی درخت بوده که در گذشته، در محل این قبرستان و یا در کنار آن قرار داشته و محتملا به تدریج با گسترش قبرستان، آن درختها از میان رفته است. بقیع پیش از اسلام، قبرستان مردم یثرب بوده و پس از اسلام نیز به عنوان مهمترین قبرستان مدینه شناخته شده است. این گورستان با وسعت نسبتا زیاد خود،…

    بیشتر بخوانید »
  • ۰۲ – امامان بقیع

    چهار تن از امامان شیعه، در قبرستان بقیع دفن شده‌اند که بر همین اساس، ائمه بقیع خوانده می‌شوند؛ اولین امامی که در قبرستان بقیع دفن شدند، در سال ۵۰ هجری قمری امام حسن مجتبی علیه السلام بودند؛ از پنج تن آل عبا فقط ایشان تشییع جنازه عمومی داشتند؛ وقتی شیعیان ایشان را برای دفن به نزدیکی مزار پیامبر صلی الله علیه وآله می بردند به دستور عایشه از دفن ایشان ممانعت شد و پیکرمطهرشان تیر…

    بیشتر بخوانید »
  • ۰۳ – ده هزار صحابه در بقیع

    پس از آن که پیامبر خدا صلی الله علیه وآله، بقیع را برای دفن اموات مسلمانان، معین کردند، برخی از منسوبان ایشان نیز در این قبرستان، به خاک سپرده شدند که نام برخی از آنان در تاریخ، ثبت شده و برخی نیز دارای بارگاه و بقعه بوده‌اند. این سازه‌ها بعدها با حمله وهابیان به مدینه، از میان رفت. این قبرستان، پس از روضه مقدّسه نبویّه، یکی از منابع مهمّ تاریخ اسلام است که وجود شخصیت‌های…

    بیشتر بخوانید »
  • ۰۴ – تخریب اول

    بارگاه‌ها و بناهایی بر قبور برخی بزرگان و مشاهیر اسلام در قبرستان بقیع ساخته شده بود که وهابیان آنها را در دو مرحله ویران کردند. ابتدا در سال ۱۲۲۰قمری، وهابیان پس از یک سال و نیم محاصره و در نتیجه شیوع قحطی در مدینه، شهر را به دست گرفتند. بنابر منابع موجود، سعود بن عبدالعزیز، پس از تسلیم شدن مدینه، همه اموال موجود در خزانه‌های حرم نبوی را توقیف کرد و همچنین دستور ویران کردن…

    بیشتر بخوانید »
  • ۰۵ – یوم الهدم ( هشت شوال)

    بارگاه‌ها و بناهایی بر قبور برخی بزرگان و مشاهیر اسلام در قبرستان بقیع ساخته شده بود که وهابیان آنها را در دو مرحله ویران کردند. وهابیان ابتدا در سال ۱۲۲۰ هجری قمری به مدینه حمله و موجب تخریب بقیع شدند؛ سپس در سال ۱۲۳۴ قمری، توسط دولت عثمانی باز سازی شد. بار دیگر وهابیون در صفر ۱۳۴۴قمری به مدینه حمله کردند. در این حمله، خسارت‌هایی به حرم نبوی و اماکن مذهبی وارد شد. هفت ماه…

    بیشتر بخوانید »
  • ۰۶ – فضیلت بقیع

    قبرستان بقیع همواره مورد توجه پیامبر صلی الله علیه وآله و خاندان گرامیشان و نیز عموم مسلمانان بوده وآنان به زیارت این قبرستان می‌رفته‌اند؛ روایات متعددی از شیعه و اهل سنت در فضیلت قبرستان بقیع رسیده است تا جایی که برخی کتاب‌ها فصلی را به این عنوان اختصاص داده‌اند.گزارش‌های بسیاری از حضور پیامبر صلی الله علیه وآله و سخنان ایشان از جمله برای نماز استسقاء (طلب باران) و نماز عید در بقیع حکایت از اهمیت…

    بیشتر بخوانید »
  • ۰۷ – تاریخ ننگین

    محمد بن عبدالوهاب، زاده سال ۱۱۱۵ هجری قمری در یکی از توابع شهر نجد در کشور عربستان، پس از تحصیل در شهر مدینه برای ترویج افکار و عقاید انحرافی خود، راهی بصره شد؛ پس از آن که توسط مردم از بصره اخراج شد، به بغداد،کردستان،همدان،اصفهان و قم سفر کرد ولی باز کسی به سخنان او گوش نداد؛ او دوباره به زادگاهش برگشت و شروع به ترویج اعتقادات ناصحیحش کرد. محمد بن عبد الوهاب با متهم…

    بیشتر بخوانید »
  • ۰۸ – تخریب قبور

    نخستین اقدامی که از سوی محمد بن عبد الوهاب در تخریب آثار باقی مانده از عصر اسلامی سرزد، ویران ساختن قبور صحابه در اطراف شهر غنینه بود که از جمله آنها، تخریب قبر زید بن خطاب بود که با واکنش شدید عالمان و بزرگان زمان خود رو به رو شد به دنبال آن، امیر غنینه به ناچار، شیخ را از این شهر بیرون کرد. وی در گام بعد مسلمانان را به جرم توسل به انبیا…

    بیشتر بخوانید »
  • ۰۹ – روز جهانی بقیع

    حدود ۱۰۰ سال است که در هشتمین روز ماه شوال داغی بر سینه شیعیان سنگینی می‌کند. وهابیت، این فرقه انحرافی و متعصب، در چنین روزی، حرم چهار امام شیعیان در بقیع را ویران کرده و لکه ننگی از خود در تاریخ ثبت کردند. برخی از علمای جهان اسلام، به همین مناسبت این روز را «روز جهانی بقیع» نامیدند. یکی از مراجع در این‌رابطه بیانیه‌ای صادر کردند که بخشی از آن بدین شرح است: «بقیع عنوان…

    بیشتر بخوانید »
  • از جمله جنایات بی شمار وهابیت قبل از تخریب قبور ائمه بقیع، کشتن به جرم درود بر پیامبر صلی الله علیه وآله بوده است. زینی دحلان، مفتی مکه مکرمه می نویسد: وهابی ها از درود فرستادن به پیامبر گرامی بر روی منابر و پس از اذان، ممانعت می کردند مرد صالح نابینایی که اذان می گفت و پس از اذان به رسول اکرم صلی الله علیه و آله صلوات فرستاد، آن را نزد محمد بن…

    بیشتر بخوانید »
  • وهابیان در سال ۱۲۱۶ هجری قمری با سپاهی متشکل از دوازده هزار نفر و به سرکردگی ،سعود فرزند عبد العزیز به شهر کربلای معلا حمله ور شده و با کشتار بی رحمانه ۳۰۰۰ تن از شیعیان و به غارت بردن اموال حرم مطهر ابا عبدالله الحسین (علیه السلام) و نیز اموال مردم عادی صفحه ننگینی را در تاریخ رقم زده و بخشی از دشمنی خود با شیعه را از همان آغاز به نمایش گذاردند. این…

    بیشتر بخوانید »
  • ۱۲ – حمله به نجف اشرف

    وهابیان پس از کشتار بی رحمانه شیعیان کربلا و هتک حرمت حرم حسینی در سال ۱۲۱۶ هجری قمری با همان لشگر و سپاه راهی نجف اشرف شدند؛ ولی مردم نجف به سبب آگاهی از ماجرای کشتار و غارت کربلا و آمادگی دفاعی به مقابله برخواستند؛ حتی زنها از منزلها بیرون آمدند و مردان خود را برای دفاع از شهر تهییج و تحریک نمودند و در نتیجه سپاه وهابی موفق به وارد شدن به شهر نجف…

    بیشتر بخوانید »
  • پس از تسلط وهابیان بر شهر مکه مکرمه در سال ۱۲۱۸ هجری قمری و قبل از تخریب قبور بقیع، آنان تمام آثار بزرگان از جمله گنبد زادگاه پیامبر گرامی صلی الله علیه وآله در «معلی»، قبه زادگاه حضرت خدیجه، آثار باستانی اطراف خانه خدا، آثار باستانی باقی مانده بر روی چاه زمزم و نیز بسیاری از آثار صالحان که یادمانی از عهد نبی الله بود را نابود کرده و هنگام تخریب به نواختن طبل و…

    بیشتر بخوانید »
  • وهابیون قبل از تخریب قبور بقیع اماکن اسلامی زیادی را در سال ۱۲۱۸ هجری قمری تخریب کرده بودند، یکی از آن آثار، خانه ام المؤمنین حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها بود که در در اقدامی شرم آور پس از تخریب در آن محل سرویس بهداشتی ساختند.این عمل آنان مورد اعتراض علمای اهل سنت نیز واقع شد. رفاعی یکی از علمای بزرگ اهل سنت در کویت خطاب به علمای وهابی می نویسد: «شما به تخریب…

    بیشتر بخوانید »
  • یکی از اقدامات شرم آور وهابیت پس از قدرت یافتن تخریب آثار اسلامی و باستانی شهر های مکه و مدینه بود؛ حتی در برخی موارد آن مکان ها را تبدیل به سرویس بهداشتی و یا محلی برای خرید و فروش حیوانات می کردند. رفاعی یکی از علمای بزرگ اهل سنت در کویت خطاب به علمای وهابی می نویسد: «زادگاه رسول اکرم صلی الله علیه وآله را ویران و به محل خرید و فروش حیوانات تبدیل…

    بیشتر بخوانید »
  • ۱۶ – زیارت اهل قبور

    یکی از تفکرات ناصحیح وهابیت شرک دانستن زیارت اهل قبور است و به استناد همین اعتقاد شیعه را متهم به مرده پرستی می کنند. اما طبق گزارشات مختلف پیامبر صلی الله علیه وآله بار ها و بارها به زیارت اهل قبور رفته و برای آنان طلب آمرزش مینمود و روایات متعددی در کتب شیعه و سنی در استحباب زیارت اهل قبور وارد شده است. در روایتی آمده است که پیامبر اکرم صلی الله علیه آله…

    بیشتر بخوانید »
  • ۱۷ – توسل

    یکی از بهانه های وهابیت برای تخریب قبور، قبول نداشتن توسل می باشد. توسل بدین معنا است که فردی، شخص یا چیزی که نزد خداوند جایگاه ویژه‌ای دارد را واسطه یا وسیله اجابت دعای خود قرار دهد. نمونه‌های تاریخی از توسل و آمرزش در قرآن وجود دارد. «وَ لَوْ أَنَّهُمْ إِذْ ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ جاؤُکَ فَاسْتَغْفَرُوا اللَّهَ وَ اسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسُولُ لَوَجَدُوا اللَّهَ تَوَّاباً رَحیما؛»اگـر آنـان هنگام ستم بر خویشتن، نزد تو مى‌آمدند و از خدا…

    بیشتر بخوانید »
  • ۱۸ – درخواست از دیگران و شرک

    یکی از اعتقادات ناصحیح وهابیت شرک دانستن در خواست از غیر خدا است اما وقتی انسان در زندگی روزمره می نگرد می بیند کمک گرفتن از اشخاص و ابزار در زندگی امری عادی است لذا هر درخواستی نباید شرک باشد. هرگاه ما از موجودی مادی یا معنوی استعانت و کمک بجوئیم و فکر کنیم که آن شیء در کمک دادن ما از خداوند مستقل و بی نیاز است این کمک خواهی شرک و دوگانه پرستی…

    بیشتر بخوانید »
  • ۱۹ – قتل عام دردناک

    تخریب قبرستان بقیع اولین و آخرین جنایت وهابیون نبوده است؛ زینی دحلان، مفتی مکه مکرمه می نویسد: هنگامی که وهابیان در سال ۱۳۱۷ هجری قمری طایف را به تصرف خود در آوردند، همه اعم از کوچک و بزرگ رئیس و کارمند، به جز سال خوردگان را قتل عام کردند. آنان کودکان شیرخواره را در آغوش مادر سر بریده اموال مردم را غارت کرده و زنان را به اسارت در آوردند.

    بیشتر بخوانید »